Om du har någon form av vitaminbrist

För att du ska kunna må bra och leva ett hälsosamt liv behöver du förse din kropp med näring. Kroppen behöver kolhydrater, protein, fetter, mineraler och vitaminer. Genom att äta en bra och varierad kost kan du få i dig mycket av det du behöver. Får du inte i dig riktigt så mycket näring som du skulle behöva finns det kosttillskott som kan vara till hjälp.

Vitaminernas roll i ditt mående

Vitaminerna spelar en mycket stor roll i kroppens funktion. De hjälper bland annat kroppen ta vara på annan näring du får i dig och att bibehålla viktiga förmågor. A-vitaminer hjälper exempelvis din syn och är bra för huden. C-vitaminer är bra för dina benvävnader och kroppens brosk. För blodets koagulering är vitamin K nödvändigt. Det finns 13 olika vitaminer som är avgörande för kroppens funktion.

Besvär vid vitaminbrist

Vitaminbrist kan därför orsaka en mängd olika besvär som torr hud, trötthet, huvudvärk, problem med naglarna, håret och mycket annat. Brist på vitamin B kan vara vanligt bland vegetarianer och veganer eftersom den främst hittas i kött och mejeriprodukter. B-vitaminer är otroligt viktiga eftersom de bland annat är nödvändiga när din kropp bildar röda blodkroppar. Brist på vitamin B kan alltså även leda till blodbrist, köp hem b-vitamin på nätet.