Ökat självförtroende

Mental hälsa hänger mycket hur du ser på dig själv. Bra självförtroende och självkänsla föds inte naturligt hos alla människor, det är något vi måste jobba och bygga upp. På vilka sätt kan du börja må bättre?

En plan för dig själv

Skriv upp en plan över vad du skulle vilja förändra och hur du kan förändra det. Fysiska attribut kan du lösa på olika sätt. Vill du gå ned i vikt kan du tala med en dietist och personlig tränare. Har du problem som du inte kan styra över själv, exempelvis en liten byst, kan du lösa detta genom kirurgi. Om du känner att din byst är en viktig del av din identitet och något som behöver förändras, kan du boka tid med en klinik för att prata genom hur en operation går till och vad du kan förvänta dig för resultat.

Terapeut

Om du plågas av tvångstankar eller lider av depression är det bra att inte göra stora beslut innan du har fått prata om dina känslor. Beslut som du tar under en depression kan leda till ett sämre utgångsläge för dig än innan. Det är svårt att kontrollera sina känslor när man mår dåligt, att få tala med en terapeut kan hjälpa dig att komma till rätta med en diagnos och få behandling. Du behöver inte vara deprimerad för att behöva tala med någon, du kan lika gärna behöva tala med en opartisk person för att ventilera eller få hjälp att reda ut problem som du kan ha.