Träna både styrka och kondition hemma

Vi kan alla tjäna stort på att träna både styrketräning och kondition. Träning främjar god hälsa och kan minska vår risk för många olika former av skador och sjukdomar. Bäst av allt är att vi lätt kan göra båda dessa saker i bekvämligheten av vårt eget hem.

Hitta utrymme

Går man på ett gym märker man nog snabbt hur mycket utrymme de har för maskiner och stationer. Och medan det ju vore fantastisk att kunna göra om ett helt rum till ett hemmagym är det långt från alla av oss som har den lyxen. Som tur är behöver man inte jättemycket utrymme för att faktiskt kunna träna hemma. Att flytta en eller annan möbel åt sidan kan ofta ge gott om utrymme för en mängd olika övningar.

Styrketräning hemma

Hör man styrketräning kan tankarna omedelbart gå till hantlar och skivstänger med tunga vikter. Och medan detta absolut är styrketräning kan det vara så mycket mer också. Det finns en mängd olika övningar som räknas som styrketräning men kan utföras helt utan några redskap alls. SATS har lagt upp sju olika övningar som tillsammans tränar hela kroppen och en video som visar hur varje övning utförs. Är man nybörjare kan man alltid minska antalet repetitioner för varje set för att minska belastningen något.

Konditionsträning hemma

Konditionsträningen behöver inte heller vara svårt att göra hemma så länge man väljer en bra metod. Kan man göra lite plats framför tv:n har man en bra setup för att sätta igång en aerobicsvideo och följa med så gott det går. Ett annat alternativ är att skaffa sig en spinningcykel och köra regelbundna pass på den. Detta är ett speciellt bra alternativ om man har begränsat utrymme. Gymkompaniet har inte bara spinningcyklar till salu, utan kan även tipsa om några olika träningssätt man kan använda sig av.