Att anpassa träningen efter förmåga

Anpassning av träning är något som är mycket viktigt. Vare sig det bara handlar om att att välja en träningsform och en nivå som du kan hantera utan att öka risken för skada, eller att hitta övningar och hjälpmedel som låter dig träna trots ett eller annat hinder du har.

När det kommer till att helt enkelt vara otränad är anpassning av träning något som i stort sett betyder att inte belasta kroppen långt över vad den är van vid. Detta kan annars snabbt leda till överbelastningsskador och kan då betyda att träningen måste avbrytas för att fokusera på låta kroppen läka.

Men andra former av anpassning existerar också. Och det kan vara allt från att anpassa träningen efter en skada av något slag eller att kunna träna trots ett handikapp. Båda formerna kan betyda att man behöver titta mer specifikt på utrustningen som används och eventuellt leta efter alternativ.

Det finns nog mer anpassningsmöjligheter än du tror idag och om bara nåt av dem hjälper dig att träna mer effektivt är det ju absolut värt det. Mer avancerade lösningar kan så klart kosta mer, och om det är något dyrare du behöver får du ju också göra en avvägning på hur mycket det är värt för dig om det kan betyda att du kan satsa på just en träningsform istället för att titta på alternativa träningssätt.