Vid begynnande håravfall

Håret är för många kopplat med en god självkänsla, när du börjar att tappa hår kan lätt självkänslan försvinna i takt med hårväxten. Det finns hjälpmedel som motverkar håravfall och i en del fall kan du få tillbaka en del av din hårväxt.

Orsaker

Orsakerna kan vara många till att du börjar att tappa hår och de vanligaste orsakerna är ärftlighet, som man blir du även känslig mot testosteron ju äldre du blir och det orsakar håravfall i ungefär 50 % av fallen. Du kan även tappa hår av för mycket stress, sjukdom, brist på bland annat järn och zink, läkemedel och diabetes.

Hjälpmedel

Det finns hjälpmedel mot håravfall som till exempel medicin och hårtransplantation. Nu finns det även en ny metod som använder sig av akupressur-teknik som ökar blodflödet i skalpen, vilket i sin tur ger mer näring till hårsäckarna. En del av hårsäckarna kan då börja att producera hår igen.

Ge inte upp

Om du är en av många som försökt massor av olika metoder som inte fungerat finns det två stycken metoder kvar att använda sig utav. De ena är hårtransplantation men det är en ganska dyr historia och den andra är akupressur-tekniken som är ett betydligt billigare val än en transplantation.