Behandla dina hudproblem

Lider du av hudproblem? Det finns bra hudvårdsprodukter och behandlingar som kan hjälpa beroende på vad du har för hudproblem. Allt fler har problem med hudutslag och torrhet särskilt vintertid.

Vid stress kan huden reagera med utslag, rodnader och torr hud, vilket bidrar till att huden blir mer känslig. Här är det viktigt att du använder dig av milda hudvårdsprodukter som åter fuktar din hud och återskapar hudens naturliga barriär. Här kan du hitta det du behöver Den känslig huden kan blossa upp vid användning av fel hudvårdsprodukter. Om du lider av känslig hud, använd milda produkter.

Lider du av torr hud?

Om du lider av torr hud, kan du under vinterhalvåret smörja med en hudvårdskräm som innehåller mer fett än fukt. Huden kommer att må bra av att få mer fett under vinterhalvåret och inte kännas lika torr och stram. Framåt våren kan du byta till en hudvårdskräm som innehåller mer fukt då den feta krämen eventuellt kommer att kännas för fet. Var uppmärksam på förändringar i huden allt eftersom att vädret förändras.

 

Överdriv inte tvättandet

Använd inte vanlig tvål, den tvättar bort hudens PH värdet och hudens egna naturliga oljor. Satsa därför på en fuktgivande eller oljebaserad ansiktstvätt. Få hjälp av en auktoriserad hudterapeut.