Håll koll på vikten

Att hålla koll på vikten gör att du kanske tänker efter och anpassar din kost till hur mycket du rör dig. Övervikt är något som blir allt vanligare och vi bör göra något åt detta då det är en hälsorisk. Om du tycker att du väger för mycket så är det viktigt att göra något åt saken. Se över dina matvanor och hur mycket du regelbundet rör dig.

Ett bra sätt idag att hålla koll på vikten är att väga sig regelbundet. Genom att införskaffa en pålitlig våg så kan du dagligen hålla koll på hur mycket du väger. Till en början så kanske det inte är en så angenäm upplevelse. Men efter du förändrat dina matvanor och börjat röra på dig mer så kommer du att se resultat. Skriv gärna ner dina resultat så du kan följa din viktnedgång. Visst kan det även din viktnedgång stanna upp och det inte händer något men om du medvetet fortsätter med dina kostvanor och motion så kommer förändringarna.

Du kan också välja mäta midjemåttet. Om du vill ha koll på ditt midjemått så gäller det att regelbundet mäta detta med ett måttband. Forskningen visar nämligen att det är det fett som sitter kring magen är farligare än det som sitter kring höft. Kan man genom motion och förändrade matvanor få ner midjemåttet så är det en stor fördel för dig. Om du upplever det svårt att gå ner i vikt så kan du med hjälp av exempelvis Viktväktarna få hjälp med din viktnedgång. Prata även med sjukvården om de kan hjälpa dig på något sätt.