Om träning och avslappning

Träning är viktigt för att kroppen och sinnet ska må bra. Men desamma kan även sägas om avslappning. Och avslappning är speciellt något som stressade personer behöver spendera mer tid åt.

Alla som tränat regelbundet vet ju hur kroppen behöver tid att återhämta sig. Det finns de som tränar nästan alla dagar i veckan, men även då ser de till att inte träna samma muskler flera dagar i rad. Återhämtning är hel enkelt en del av alla sorters träning.

Men återhämtning är inte samma sak som avslappning. Återhämtning betyder oftast bara att man undviker fysiskt krävande aktiviteter och allmänt tar det lugnt. Avslappning är något mer aktivt där man medvetet försöker lugna kropp och sinne.

Avslappning kan dock fortfarande komma i många olika former. Många gillar exempelvis att sätta sig bastun och få hela kroppen insvept av värmen. En del gillar det så pass mycket att de ser till att kunna göra detta hemma. Andra föredrar att utföra avslappningsövningar för att verkligen fokusera på att varva ned och lugna både kropp och själ.

Avslappning behöver dock inte alltid betyda att sitta still. Att gå ut på en lugn promenad i skogen kan vara minst lika avslappnande. Somliga finner till och med att ge sig ut och göra lite lätt trädgårdsarbete vara otroligt lugnande. Det gäller med andra ord att hitta något som fungerar för en själv.

När vi tar aktiva steg för att slappna av kan vi komma tillbaka till träningen med mer energi och viljan att jobba hårt för att nå våra mål.