Så här i förkylningstider

Så här i förkylningstider så är det alltid bra med en massa tips hur man ska göra om man blivit förkyld men också för att förhindra att man blir förkyld. Det finns flera bra tips på hur man bör tänka och vad man kan göra för att snabbt vara på benen igen.

Framförallt så ska du ta det lugnt och låta kroppen få bli ordentligt återställd då du dragit på dig en förkylning. Se till att köpa hem sådant som kan dämpar rethostan eller sådant som löser upp slem och annat som kan besvära dig. Om du är ute på stan eller arbetar med en enklare form av förkylning så kan du se till att nysa i armvecket så du inte sprider dina baciller ut över andra.

Alla är vi olika och kan ha olika symptom av förkylning. Sömn och vila är bra medicin. En förkylning är nog något vi alla är med om mer eller mindre och den brukar gå över av sig själv. Vi får se till att medicinera oss så gott det går för att lindra vår förkylning. Har du feber så är det nödvändigt att du får i dig vätska i någon form så du inte torkar ut.

De flesta gångerna så går förkylning över inom ett par dagar upp till en vecka. Har du väldigt hög feber mer än fyra dagar så bör du kontakta din vårdcentral. Vi hoppas att alla slipper den värsta förkylningen och håller sig friska i vinter.