Tips för att äta mer grönt

De flesta vet att frukt och grönsaker är bra för oss, trots det så äter många av oss för lite av det. Många gånger när det tillagas en fin måltid så gör man ofta en trevlig sallad till. I vardagen så är det lätt att det glöms bort då man gärna vill att allting ska gå snabbt så man får tid över till annat. Vi tänkte ge några tips på hur du enkelt kan få in lite mer frukt och grönt i kosten utan att behöva vända upp och ner på vardagen.

Grytor

Grytor är perfekta för just detta ändamål då det finns så otroligt många varianter. Du kan enkelt sätta din egen prägel på en gryta, varför inte göra det med lite grönsaker? Grytor kan även göras i ganska stora mängder och fungerar perfekt att värma upp dagen efter. Ett tips är att man kan skära ner lite på mängden kött och sedan slänga i exempelvis bönor så går man inte miste om protein.

Smoothies

Smoothies har blivit ganska populärt på senare tid, har du inte provat detta så är det hög tid. Det går snabbt att göra och du har stora valmöjligheter. Ta frysta bär, någon god frukt, mixa och du är klar! Ett smidigt sätt att få i sig en massa nyttigheter snabbt. Det kan vara ett utmärkt tillägg till frukosten eller mellanmålet!

Ta frukt med dig

Hur många gånger har man inte blivit sugen på något mellan till exempel lunch och middag? Det kan vara på jobbet eller under en tåg-eller bilresa. Lösningen brukar i många fall bli en bulle eller liknande. Sådana tillfällen är det perfekt att ha med sig en frukt eller två. Har man inte en grön eller varierande kost så bör man ta så många tillfällen man kan att klämma in något nyttigt.